Jegyvásárlás

Program


Fellélegzés #3 – Arban, Debussy, Schumann

Fellélegzés #3 – Arban, Debussy, Schumann

A Fesztivál Akadémia Budapest harmadik koncertje valódi slágerrel indul: a 19. század jelentős trombitavirtuóza és pedagógusa, Jean-Baptiste Arban (1825–1889) variációsorozatával. A tétel alapja egy népszerű nápolyi műdal, amelyet elsőként Paganini dolgozott fel „Velencei karnevál” címen. A káprázatos technikát igénylő művet Boldoczki Gábor adja elő.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 21. péntek, 18:00

Fellélegzés #3 – Arban, Debussy, Schumann

Műsor

Arban: Velencei karnevál
Boldoczki Gábor (trombita); Fülei Balázs (zongora)

Debussy: Szonáta fuvolára, brácsára és hárfára
Győri Noémi (fuvola); Szűcs Máté (brácsa); Vigh Andrea (hárfa)

Pilinszky János: Apokrif
Pogány Judit (színművész)

Schumann: a-moll vonósnégyes, op. 41/1
Kelemen Fesztiválkvartett: Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Daniel Rowland (hegedű/brácsa); Maja Bogdanović (cselló)

A Fesztivál Akadémia Budapest harmadik koncertje valódi slágerrel indul: a 19. század jelentős trombitavirtuóza és pedagógusa, Jean-Baptiste Arban (1825–1889) variációsorozatával. A tétel alapja egy népszerű nápolyi műdal, amelyet elsőként Paganini dolgozott fel „Velencei karnevál” címen. A káprázatos technikát igénylő művet Boldoczki Gábor adja elő. Arban után érzékenyebb vizekre evezünk: Debussy különleges hangszerelésű triószonátája, amely a Győri Noémi, Szűcs Máté, Vigh Andrea trió előadásában hangzik el, kései kompozíció, absztrakt zenei világa a jövőbe mutat, felépítése és számos zenei gesztusa ugyanakkor a francia barokkig nyúl vissza. Schumann a-moll kvartettje is sokarcú mű: a Mendelssohnnak dedikált, de újdonsült felesége, Clara 23. születésnapján bemutatott darab egyszerre utal Haydnra, a műfaj „alapító atyjára”, használja a kései Beethoven elvont polifon nyelvét, és képviseli harmóniavilágában, formálásában, kifejezésmódjában saját korát, a
romantikát. A darab előadásában először lesz hallható együtt a Kelemen-Rowland-Kokas-Bogdanovic kvartett: két házaspár, négy világklasszis vonós játékos.

A járványügyi helyzetre való tekintettel, közönségünk biztonsága érdekében a koncertre szóló jegyek számát korlátoztuk, hogy az ülőhelyek között meglegyen a megfelelő távolság.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!